Zelf CO2 uit de lucht halen?

Zelf aan de slag?

U kunt zelf uw steentje bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan door bijvoorbeeld olivijn uit te strooien in uw eigen tuin. Het olivijn doet de rest van het werk. Olivijn bindt CO2 aan zich en een kilo olivijn kan meer dan zijn eigen gewicht aan CO2 aan zich binden. U kunt eenvoudig bij ons bestellen en wij bezorgen de olivijn bij u thuis.

8% doen we kado!

Ook bij het mijnen, malen en transporteren van olivijn komt CO2 vrij. Uiteraard proberen we de hoeveelheid zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld olivijn te betrekken vanuit mijnen die dichtbij Nederland liggen. De CO2-uitstoot komt overeen met zo'n 8% van de olivijn. Om die reden krijg je van ons deze 8% bovenop je bestelling. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld niet 10 kg olivijn, maar 10,8 kg olivijn, zodat het uitstrooien direct effect heeft.

Voordelen

  • De olivijn wordt bij je thuis bezorgd.
  • Je hoeft het alleen maar uit te strooien in je tuin.
  • Je krijgt 8% extra om de CO2 uitstoot van de mijn naar je huis te compenseren.
  • Na het uitstrooien begint het olivijn meteen met de verwijdering van CO2.

Geen tuin of geen zin om uit te strooien

Het kan natuurlijk zijn dat je geen plek hebt om olivijn uit te strooien. Of kies gewoon voor gemak en laat ons de olivijn uitstrooien. Dat kan door een certificaat van ons af te nemen. Wij zorgen dan dat de olivijn op de juiste manier wordt uitgestrooid. Als bewijs voor je bijdrage ontvang je van ons een certificaat.

Meer weten?

Neem contact met ons op