Over ons

Carbon Neutral Initiative is opgericht door Peter-Paul Laarhuis en Robert van der Luijt  om klimaatverandering tegen te gaan. De uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen is nog veel te hoog om in 2050 Carbon Neutral te worden en de gevolgen van klimaatverandering beperkt te houden.

Het verminderen van de uitstoot is dus niet voldoende. We dienen ook enorme hoeveeleheden CO2 uit de lucht te halen, zo geven de wetenschappers van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) aan. Helaas zijn er weinig manieren om CO2 uit de lucht te krijgen. Dus daar ligt een enorme uitdaging!

Met het mineraal olivijn is het mogelijk om dit op natuurlijke wijze doen. Bovendien is er voldoende olivijn om CO2 ook op grote schaal uit de lucht te halen.

In Nederland werken wij samen met consumenten, bedrijven en gemeenten. In het buitenland met bedrijven en de lokale bevolking. Zo bieden we deze groep een duurzaam alternatief om in hun levensonderhoud te voorzien. Door het bundelen van krachten zijn wij er van overtuigd om onze doelstelling ‘1 gigaton co2 uit de lucht te halen in 2030’ te behalen.

Wil je mee helpen? Laat het ons weten via het contactformulier.