CO2-compensatie voor bedrijven

Wilt u serieus werk maken van CO2 compensatie?

Als bedrijf wilt u ook uw steentje bijdragen om de klimaatverandering tegen te gaan. Misschien bent u nog ambitieuzer en wilt u zelfs CO2-neutraal worden. U kunt al uw processen proberen te verduurzamen, maar het is weinigen gegeven om zonder CO2-compensatie CO2-neutraal te worden.

Olivijn verwijdert CO2

Met olivijn heeft u de zekerheid dat CO2 daadwerkelijk verwijderd wordt. Olivijn bindt CO2 aan zich en een ton olivijn kan in potentie 1,25 ton CO2 aan zich binden. De olivijn hoeft alleen maar uitgestrooid te worden. De verwering van olivijn is een natuurlijk proces. Jaarlijks zorgt de natuur op deze manier al voor 2 miljard ton aan CO2-binding.

CO2 Removal Monitoring Registration

Het voordeel van olivijn is dat het voorspelbaar reageert met CO2. Daardoor kunnen we vastleggen hoeveel en wanneer CO2 uit de lucht is gehaald. Uiteraard houden we daarbij rekening met de CO2 die benodigd is om olivijn te winnen, te transporteren en te malen. Het gehele proces leggen we vast in ons CO2 Removal Monitoring Registration (CRMR). Zo tonen we aan dat de CO2 ook daadwerkelijk uit de lucht is gehaald!

Voordelen

  • Betrouwbaar natuurlijk proces om CO2 uit de lucht te halen
  • Hoeveelheid te compenseren CO2 is eenvoudig te bepalen
  • Zekerheid van CO2 verwijdering door vastlegging binnen het CRMR

Meer weten?

Neem contact met ons op